Възражда се Русенският карнавал
Възражда се Русенският карнавал / netinfo

В 18:30 часа днес кметът Божидар Йотов ще открие Русенския карнавал. Карнавалната сцена ще бъде построена пред Съдебната палата. По предварително обявен ред участниците във веселото събитие ще представят своите спектакли, изпълнения и костюми на сцената. Младежки групи от Румъния, Сърбия, Унгария и Тунис ще се включат в Русенския карнавал, съобщи един от организаторите Димитър Липовански.

 

След прекъсване от няколко години, поради финансови причини, това лято проявата се възражда с помощта на общината, която отпуска 12 хиляди лева. Провеждането му е свързано с народния празник Еньовден. Идеята е малки и големи да се забалвяват истински и да забравят проблемите си в този ден.

 

Новото в карнавала тази година е, че се включват и културни институти, като кукления театър и операта, които се очаква да направят шоуто още по-голямо. Предвижда се всички маскирани и костюмирани участници да тръгнат в 18 часа от два начални пункта-пред Дома на културата и пред историческия музей. По този начин те ще образуват две армии, които дефилирайки по централната улица ще се съберат в центъра, пред съда. Там ще има голяма сцена, на която желаещите ще могат да се изяват и където ще бъде избран цар Ку-Ку.

 

На всеки участник ще бъде раздадено домино с номер, което ще участва в томбола за голямата наград -  плейър.