Дива плът и танци в Рио

Карнaвалът в Рио избухна с невиждана пищност, за пръв път кралят на феерията не е дебелан, а мускулест здравеняк
20 фев 2007 17:48,
Дива плът и танци в Рио
Рио е горещо и пищно. Да живее карнавала. Снимка: WI
Истинска феерия от звуци, цветове и полуголи божествени тела избухна в Рио де Жанейро. Правилно се сетихте, започна годишният Карнавал в най-пищния бразилски град и светът тази седмица е под властта на латино лудницата.

Хиляди танцьори изпълниха центъра на Рио по така наречения Самбадром, или Булевардът на самбата. Кулминацията на карнавала е именно парадът на 13-те школи по самба в града, които дефилират в продължение на две нощи. Около булеварда на самба шествието има трибуни за около 60 000 души, но зрителите са над 100 000.

Всяка школа тази година е представена от близо 5 000 танцьори, които танцуват бясно, около и накачени по невероятни платформи, измайсторени с невероятна фантазия.

Тази година декорите и костюмите на 13-те школи струват рекордните 28 милиона долара. Всички пари са в името на победата. Да си победител на Карнавала в Рио е бленуван престиж, който носи солидни приходи от реклама.
Самба шествието тази година бе открито от най-старото училище за самба в страната „Естасио да Са“. Школата не е откривала карнавала от цели девет години.

Карнавалът в Рио е гордостта на бразилците. Очаква се 700 000 чужденци да гледат на живо тази година огнената латино фиеста. Заради скорошната ескалация на престъпността в мегаполиса, силите на реда са в постоянна готовност
Въпреки че бразилците се радват на многото чужденци, доста местни медии наддадоха вой срещу чуждите посетители. Според тях много от гостите на карнавала си мислят, че това е секс зрелище и танцуващите момичета са проститутки.

Причина за гнева на бразилците бяха писанията в британския вестник „Гардиън“, че американските войници в Ирак си взимат отпуск, за да ходят в Карнавала в Рио на секс туризъм.

Истина е, че сексът буквално струи от карнавала, но няма вулгарност, а цялата феерия е празник на красивите тела и звуци.

Все пак никой няма нищо против секса. Здравните власти дори разпространиха безплатно милиони презервативи в името на безопасния секс.

Тази година за пръв път бе нарушена традицията кралят на Карнавала – Момо да е огромен и сияещ от радост дебел чичко.

Заради тоталната война срещу нездравословното хранене в Бразилия, организаторите на карнавала решиха тазгодишният крал Момо да бъде слаб, мускулест и здрав на вид, а не огромен дебелан с наднормено тегло.

Вижте още от карнавалната Рио феерия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание